OLTALOM ALAPÍTVÁNY
A táborok megtartásáról hamarosan tájékoztatót küldünk! A kialakult helyzet miatt várhatóan elmaradnak.

2020-as táboraink Erdélyben:

A táborozások egy hetesek, vasárnaptól vasárnapig tartanak, napi költségük 6.000 Ft között mozog, a 7 napra szóló végösszeg 40.000 Ft. Előlegként 20.000 Ft átutalását kérjük az Oltalom Alapítvány bankszámlájára (65700086-10116182 Takarékbank), 'erdélyi táborozás' közlemény feltüntetésével, a jelentkezési határidőig, március 10-ig.
Jelentkezési cím: keramstil@gmail.com

Mivel idén Mikes Kelemen évforduló van, a táborozások lelki programja a levél műfaja jegyében történik, a következő tematika szerint:

REGGELI ELŐADÁSOK TÉMÁI

1. A levél műfaja a világirodalomban, különös tekintettel a bibliai levelekre. Egy rövid levél bemutatása: a Filemonhoz írt levél.
2. A Római levél szerkezete és a pogányok üdvössége.
3. A választott nép sorsa és a hit általi megigazulás.
4. Jézus Krisztus áldozata, valamint szövetségének elfogadása és megpecsételése.
5. A megtérés és a megszentelődés útja.
6. A predesztinációs tanítás vázlata.

ESTI ELŐADÁSOK TÉMÁI

1. Mi a célja Isten teremtésének?
2. Miért engedte meg Isten a bűnt?
3. Milyen rombolást okozott a bűn a világon és az emberben?
4. Értjük-e Isten megváltási tervét az egyes emberek és az egész történelem számára?
5. Jézus Krisztus győzelmes élete a miénk is lehet.
6. Az igazi kereszténység elmélete és gyakorlata.

Turnusok

1.
SZOVÁTAI ÜDÜLŐTÁBOR 2020. június 1–8.

A világhírű (Hévízhez hasonló) gyógyfürdőhelyen az Abigél Vendégházban Szovátafürdőn (Pensiunea Aby) rendezzük meg első turnusunkat. Az interneten lehet képet látni a gyönyörű körülményekről. 2-3-4 ágyas szobák, 25 fő jelentkezését várjuk. Napi teljes ellátással (vegetáriánus/vegán étrend), túrákkal, előadásokkal, fürdési lehetőséggel (a fürdő belépőjegyei külön számítandók). Túrákat a környékbeli hegyekbe, valamint településekre (Parajd, Korond, Székelyudvarhely) szervezünk.
Részvételi díj napi 90 lei/fő, 7 napra. Forintban is fizethető minden táborunk.
Táborvezető: Dr. Reisinger János irodalomtörténész

2.
BRASSÓI KULTÚRTÖRTÉNETI TÁBOR – 2020. július 26–augusztus 2.

A tábor helyszíne a brassói Reménység Magyar Ház, mely református kezelésben működik. Elszállásolás 2 és 3 ágyas, kőépületben lévő szobákban, Brassó belvárosában. A napi háromszori étkezést a ház ebédlőjében oldjuk meg. Kirándulásokat a környékbeli hegyekre és Brassó történelmi belvárosába szervezünk. A tematika az előző tábor témáival azonos, levélirodalom. 35-40 fő jelentkezését várjuk. Táborvezető: Dr. Reisinger János, irodalomtörténész

3.
UZONKA FÜRDŐHELY – 2020. augusztus 16–23.
A tábor helyszíne ez a csendes fürdőhely, a tematikája a fenti. Ez a turnus már valószínűleg megtelt, de előjegyzést elfogadunk arra az esetre, ha valaki a másik két tábor egyikére sem tud eljönni, és visszamondás miatt felszabadul hely.

Jelentkezési határidő: 2020. március 10.
Cím: Szongoth József keramstil@gmail.com

Mindenkit kérünk a pontos időben való jelentkezésre, mert a táborokat csak úgy tudjuk lefoglalni, ha az előlegek beérkeztek. Akinek a fenti táborozási összegekkel bármilyen problémája adódnék, azoknak részletfizetést vagy segélyt tudunk biztosítani. A táborozások helyszínei vonattal, autóbusszal, magánjáratokkal és személygépkocsival egyaránt megközelíthetőek. Ezekről részletes információt a visszaigazolásoknál küldünk.

Minden táborozni vágyakozót szeretettel vár az Oltalom Alapítvány kuratóriuma.