OLTALOM ALAPÍTVÁNY
AKTUÁLIS

Az Oltalom Alapítvány a 2018-as évben is megrendezi a szokásos, május utolsó vasárnapjára eső, 20 év óta meghirdetett Zichy Mihály tárlatlátogatását. A helyszín a Somogy megyei Zala falu, Zichy Mihály Emlékmúzeum (8660 Zala, Zichy Mihály utca 20.), a Siófoktól délre fekvő Tab várostól 3 km-nyire.

A tárlatvezetés kezdő időpontja
2018. május 27. vasárnap 10.00, ezután folyamatosan fogadjuk az odaérkezőket egészen 14 óráig.
15-20 percnél több várakozásra a legrosszabb esetben sincs szükség, addig is megválthatók a belépőjegyek, vásárolni lehet a kiadványok közül, az utazás után az épületben toalettre is van lehetőség. Az odautazást mindenkinek magának kell megoldania, vasúton, autóbusszal, illetve személygépkocsival vagy bérelt buszokkal. Erre a rendezvényre általában több százan látogatnak el határon belülről és kívülről.

Tárlatvezető ebben az évben is
Reisinger János irodalomtörténész lesz, akinek a múzeumról készült 2003-as televíziós előadása az interneten hozzáférhető. A helyszínen különböző, Zichyvel kapcsolatos kiadványok megvásárlására is lehetőség nyílik. Ebben az évben vendégfogadást nem tudunk rendezni, így mindenki úticsomagról gondoskodni szíveskedjék.

A belépődíj felnőtteknek 700, nyugdíjasoknak és diákoknak 350 forintba kerül, pedagógus igazolvánnyal pedig ingyenes a belépés. Megtörténhet, hogy Zichy Mihály szépunokája, Zichy Attila is családjával együtt megjelenik a múzeumlátogatáson
Minden érdeklődőt szeretettel hívok és várok: Reisinger János

Előadások
1983 óta a fővárosban és az ország mintegy 200 településén tartottunk és tartunk bibliai tárgyú ismeretterjesztő előadásokat könyvtárakban, művelődési házakban, oktatási intézményekben, családsegítő központokban, idősek otthonában és más egyéb rendelkezésünkre bocsátott helyeken. (Külföldi előadásaink: Svájc, Németország, Svédország, Románia, Szerbia.)

Táboroztatásaink
Az alapítvány 1991 óta vesz részt nyári és téli bibliatáborok szervezésében és támogatásában. Az eddigi táborhelyszínek a következők voltak:
- Velem (Vas megye) 1991
- Apátistvánfalva (Vas megye) 1992, 1993
- Ráróspuszta (Nógrád megye) 1994
- Nagykovácsi (Pest megye) 1994
- Balinka (Veszprém megye) 2007
- Bózsva (Borsod-Abaúj Zemplén megye) 1991 – 2008
- Törökkoppány (Somogy megye) 1996 – 2008
- Kõszeg (Vas megye) 2000-től megszakításokkal
- Crna Bara (Feketetó) 2008, (Szerbia, Szegedtől 60 km-re)
- Erdély 2013-tól
- Nagynyárád 2014-től, az Alapítvány táborhelye

Tárlatvezetés
Az Alapítvány időről időre tárlatvezetéseket hirdet bibliai témájú művek megtekintésére és mélyebb elemzésére.

Állandó, ismétlődő programjaink:

Zichy Mihály Emlékmúzeum Zala, Somogy megye